Tiemex en Stefco
.
.Direct contact? Bel 0316 - 58 15 00

Exceptioneel transport

  Vrijblijvende offerte


  Of stel uw vraag


  XXL dienst & Exceptioneel Transport


  Heeft u vervoer nodig voor een te hoge, te zware, te brede of te lange lading? Ook dit kunnen wij verzorgen. Wij maken hierbij onderscheid tussen Exceptioneel transport en Exceptioneel stukgoed. Het gaat bij Exceptioneel transport om vervoer van zogenaamde ondeelbare lading zodanig dat de wettelijke toegestane maten en gewichten worden overschreden. Bij exceptioneel stukgoed passen uw goederen nog wel in een ‘normale’ vrachtwagen, maar zijn deze te groot/zwaar voor standaard transportsystemen.

  XXL dienst: Exceptioneel stukgoed


  Exceptioneel transport stukgoedDe meeste standaard transportsystemen zijn te gestandaardiseerd voor exceptioneel stukgoed. Wij krijgen dan ook vaak klachten van organisaties waarbij hun logistieke dienstverlener direct exorbitant hoge prijzen berekent wanneer hun goederen ook maar voor een fractie de ‘standaard’ overschrijden. Of nog erger, het wordt niet eens voor ze uitgevoerd. Een zending is voor ons exceptioneel wanneer de volgende standaarden worden overschreden:

  Lengte:        240 cm max
  Breedte:120 cm max
  Hoogte:230 cm max

  Exceptioneel betekent bij ons dus niet onhandelbaar. Juist niet. Wanneer uw zendingen deze afmetingen overschrijden vallen ze onder onze XXL dienst. En onze XXL dienst kan in de meeste gevallen uw goederen verzenden onder dezelfde voorwaarde en met hetzelfde gemak als onze standaard diensten. Kortom, daar waar de meeste systemen niet zitten te wachten op goederen die afwijken van de standaard, wacht onze XXL dienst daar juist wel op!

  Werkwijze van Exceptioneel Transport


  Exceptioneel transport werkwijzeExceptioneel transport is vaak nodig voor kostbare en belangrijke producten. Extra reden dus om ze met veel aandacht en zorg te transporteren zodat ze gegarandeerd zonder schade worden afgeleverd. Wanneer uw goederen niet vervoerd kunnen worden met een ‘normale’ vrachtwagen is er vaak een ontheffing nodig van de wegbeheerder(s) nodig of moet het transport worden begeleid. Specialistisch werk dus. Wij beschikken over het netwerk en de kennis om exceptioneel transport (met spoed) zowel nationaal als internationaal te vervoeren.

  Het is hierbij belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Met informatie over de goederen, zoals de afmetingen en het gewicht, wordt het juiste vervoersmiddel gekozen. Omdat we opereren binnen een netwerk zijn alle soorten vervoersmiddelen mogelijk. Op die manier zijn wij nooit beperkt door de mogelijkheden van onze eigen voertuigen en materieel, maar wordt er altijd gekozen in het belang van uw ideale logistieke oplossing. Hierbij is het bijvoorbeeld mogelijk dat er wordt gekozen om weg-/watervervoer te combineren indien dit sneller, veiliger en goedkoper is dan enkel wegtransport.


  Gegarandeerd een passende oplossing voor elk vervoersprobleem

  Een mix van jarenlange ervaring, een gedegen netwerk met specialisten voor elk type exceptioneel transport en de inzet van modern multifunctioneel materiaal garanderen de hoogste kwaliteit tegen de juiste prijs.  Heeft u een vervoersprobleem of wilt u meer informatie?
  Contact & Offerte
  Onze specialisten zorgen voor uw exceptioneel transport en informeren u graag.